Polityka prywatności

Last Updated On: marca, 2021

Informacje ogólne
Przed skorzystaniem ze strony rulmentionline.ro lub zamówieniem naszych produktów, zachęcamy do uważnego przeczytania niniejszych zasad, aby zrozumieć, w jaki sposób przetwarzane są Twoje dane osobowe i jakie masz prawa jako użytkownika platformy.

Niniejsza polityka prywatności wyjaśnia rodzaje danych osobowych, które są przetwarzane, w jaki sposób są one wykorzystywane, jakie masz możliwości tego przetwarzania oraz w jaki sposób będziemy szanować Twoje prawa jako osoby, której dane dotyczą. Przepisy dotyczące ochrony danych osobowych, w tym rozporządzenia (Unia Europejska) 2016/679 („RODO”).

Twój operator danych
Bearings Services S.R.L. , Osoba prawna założona w 2019 r. Z siedzibą w Bacău, Str. Dr David Ernst, wydanie. 1, powiat Bacău o numerze rejestracyjnym w rejestrze handlowym J04 / 1460/2019 oraz CUI 41558196, jako przedsiębiorca, informuje o przetwarzaniu Twoich danych osobowych w trakcie czynności związanych ze świadczeniem usług łożyskowych wytwarzanych na rzecz klientów.

Kategorie przetwarzanych danych osobowych
Dane, które podajesz bezpośrednio

Generalnie zbieramy dane osobowe bezpośrednio od Ciebie, abyś mógł kontrolować, jakie informacje nam przekazujesz.

Informacje, które nam przekazujesz, gdy tworzysz ofertę lub prosisz o ofertę.
Informacje dotyczące rozwoju stosunków umownych między Tobą a Bearings Services S.R.L. Odpowiednio, aby przejąć zarządzanie, walidację i fakturowanie niezbędnych produktów. Podanie danych osobowych jest wymagane, aby dostarczyć żądane produkty za pośrednictwem platformy rulmentionline.ro, w tym zobowiązania podatkowe.
Informacje, które nam przekazujesz, aby subskrybować powiadomienia e-mail i / lub biuletyny (w tym imię i nazwisko oraz adres e-mail).
Informacje zawarte lub związane z jakąkolwiek komunikacją, którą do nas wysyłasz lub wprowadzasz w formularzach na stronie (w tym korespondencja z nami, treść kontaktów i dane połączenia).
Informacje, które podajesz przy zakupie produktów w naszej witrynie internetowej.
Posty, blogi, recenzje, komentarze itp.
Dane zbierane lub generowane przez nas w wyniku interakcji z naszą witryną

Oprócz danych osobowych nasze systemy automatycznie zbierają szereg anonimowych informacji, aby pomóc nam lepiej zrozumieć, w jaki sposób używany jest rulmentionline.ro i jak możemy ulepszyć nasze usługi. Dane te obejmują adres IP komputera, z którego uzyskujesz dostęp do naszej platformy, lokalizację geograficzną, typ i wersję przeglądarki, system operacyjny, źródło skierowań, czas trwania wizyty, odsłony i nawigację boczną.

Komunikacja za pośrednictwem funkcji czatu na naszej platformie

Kiedy korzystasz z czatu Whatsapp w rulmentionline.ro do komunikowania się z nami, w celu uzyskania odpowiednich informacji o oferowanych przez nas produktach, zbieramy informacje, które zdecydujesz się podać za pośrednictwem tej funkcji.

Profesjonalne kontakty dla przedstawicieli prawnych, osób kontaktowych lub pracowników partnerów, klientów i usługodawców. W szczególności przetwarzane dane zawodowe obejmują: imię, nazwisko, stanowisko, numer telefonu oraz adres e-mail.

Inne informacje, które przekazujesz nam w korespondencji z nami przez telefon, e-mail lub w inny sposób, w tym, jeśli to konieczne, wstępnie wypełnione kwestionariusze i wywiady fotograficzne lub telefoniczne, a także wszelkie inne dane osobowe, które zdecydujesz się nam przekazać. , Ty je wysyłasz.

Używamy również plików cookies i podobnych technologii w celu identyfikacji Ciebie i Twoich urządzeń, a także umożliwiamy innym osobom korzystanie z plików cookies. Sposób korzystania z tych technologii opisano w naszej Polityce plików cookie.

Nie zbieramy ani nie przetwarzamy danych wrażliwych, które są zawarte w ogólnym rozporządzeniu o ochronie danych w szczególnych kategoriach danych osobowych. Nie chcemy również gromadzić ani przetwarzać danych dotyczących osób niepełnoletnich poniżej 16 roku życia.

CELE PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH
Wykorzystanie danych osobowych będzie się odbywać wyłącznie zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa w związku z ochroną osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i swobodnym przepływem tych danych. Przetwarzanie Twoich danych w celach opisanych w tym dokumencie odbywa się na podstawie Twojej zgody, jeśli zdecydujesz się ją podać.

Powyższe informacje przetwarzamy w celu ulepszenia naszych usług oraz ze względu na nasz uzasadniony interes w zapobieganiu oszustwom.

Serwis Bearings może zbierać od Ciebie dane osobowe, ale tylko za Twoją zgodą i pod warunkiem, że nam je przekażesz dobrowolnie.

Wykorzystujemy zebrane dane osobowe w następujących celach:

Aby upewnić się, że witryna jest odpowiednia dla Twoich potrzeb.
Do działań marketingowych, odpowiednio do przesyłania za pomocą środków porozumiewania się na odległość (e-mail, sms) informacji handlowych dotyczących oferowanych przez nas produktów, za pośrednictwem strony internetowej lub ewentualnie Newslettera.
Aby pomóc nam tworzyć i publikować najbardziej odpowiednie dla Ciebie treści.
Aby zapewnić dostęp do zastrzeżonych sekcji witryny.
Aby zapewnić skuteczną obsługę klienta.
Bearings Services S.R.L. zbiera informacje za pośrednictwem własnej platformy i przetwarza je w statystyki dotyczące najczęściej odwiedzanych stron, w tym adresu IP, z którego odwiedzana jest strona. rulmentionline.ro może używać plików cookie, tymczasowo przechowując dane osobowe w następujących celach:

Aby poprawić bezpieczeństwo dostępu.
Aby poprawić użyteczność i zapewnić najlepszą możliwą obsługę.
PRZECHOWYWANIE DANYCH OSOBOWYCH
Twoje dane osobowe mogą być przechowywane na:

Serwer Contabo obsługujący witrynę rulmentionline.ro
komputery i zewnętrzne jednostki archiwizacji danych, z którymi zarządza witryną rulmentionline.ro
zaszyfrowane serwery dostawcy archiwów cyfrowych Dropbox i / lub Google Drive.
CZAS PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH
Bearings Services S.R.L. będzie przetwarzać Twoje dane osobowe w zakresie niezbędnym do realizacji wskazanych powyżej celów przetwarzania.

Jeżeli jesteś klientem, będziemy przetwarzać Twoje dane przez cały czas trwania stosunku umownego, a następnie zgodnie z obowiązkami prawnymi ciążącymi na spółce.

JAK WYKORZYSTUJEMY DANE OSOBOWE
Bearings Services S.R.L. wykorzystujemy Twoje dane osobowe wyłącznie na podstawie Twojej dobrowolnej i wyraźnej zgody oraz w zależności od ich charakteru.

Rodzaje danych, które zbieramy i jak je później wykorzystujemy:

Adres e-mail

Jeśli podałeś nam adres e-mail, będziemy go używać do wysyłania wiadomości e-mail z informacjami o naszych produktach, ale także o artykułach i zasobach, które okresowo publikujemy na tej stronie.

Imię i nazwisko

Jeśli podałeś nam swoje imię i nazwisko, wykorzystujemy te dane w celu wystawienia faktury na zamówione przez Ciebie produkty, zawarcia umowy o współpracy lub, w zależności od przypadku, personalizacji otrzymywanych od nas wiadomości e-mail.

Numer telefonu

Jeśli podałeś nam swój numer telefonu, wykorzystujemy te informacje, aby móc szybko się z Tobą skontaktować, aby skutecznie poinformować Cię o dostawie rodzajów produktów, którymi jesteś zainteresowany lub aby pomóc Ci w wyborze potrzebnego produktu.

Nazwa firmy

Jeśli podałeś nam nazwę firmy, dla której pracujesz lub zarządzasz, wykorzystujemy te informacje w następujący sposób:

w celu fakturowania produktów lub zawarcia umowy o współpracy z odpowiednią firmą;
wszystkie dokumenty, w których uczestnictwo lub zaangażowanie pracownika lub jednego z pracowników tej firmy muszą być określone.
Dane rozliczeniowe

Jeśli podałeś nam dane do faktury (numer CNP, CUI, numer rejestracyjny w rejestrze handlowym, adres siedziby firmy, konto bankowe, nazwa banku, imię i nazwisko przedstawiciela prawnego, funkcja przedstawiciela prawnego, numer seryjny i numer dowodu osobistego), wykorzystujemy te dane do zawarcia umowa o współpracę oraz przygotowanie faktur fiskalnych.

Bearings Services S.R.L zobowiązuje się nie przekazywać danych podanych przez użytkowników serwisu osobom trzecim i wykorzystywać je wyłącznie w celu komunikacji ze swoimi klientami, informowania ich o działaniu serwisu lub jego ofertach.

Celem zbierania danych jest: Wprowadzenie tych danych do dokumentów podatkowych wydawanych przez firmę zgodnie z prawem oraz poinformowanie Cię. Musisz podać dane, które są niezbędne do kontaktu, wystawienia dokumentów transakcyjnych i realizacji zamówienia. Twoja odmowa uniemożliwia realizację zamówienia. Zapisane informacje są przeznaczone do użytku przez operatora i są częściowo przekazywane firmie kurierskiej, która dostarcza produkty.

DANE OSOBOWE ODBIORCÓW
Nigdy nie sprzedamy Twoich danych osobowych.
Nie będziemy przekazywać ani udostępniać tych danych stronom trzecim bez Twojej wyraźnej zgody, z wyjątkiem przypadków, w których wymagają tego obowiązujące przepisy lub organy kontrolne państwa rumuńskiego. (Np. Prokuratura, sąd, policja, organy skarbowe i przetwarzanie danych upoważnione przez państwo rumuńskie lub Radę Europy itp.)
Nie będziemy przekazywać danych osobowych klientów za granicę do krajów Unii Europejskiej bez ich zgody.
UJAWNIANIE DANYCH OSOBOWYCH
Bearings Services S.R.L nie przyjmuje żadnej odpowiedzialności finansowej, moralnej ani jakiejkolwiek innej w związku z oszukańczym dostępem osób nieupoważnionych, wirusami komputerowymi lub cyberatakami:

serwery, komputery, urządzenia przechowujące Twoje dane osobowe;
bazy danych należące do zewnętrznych współpracowników, z którymi czasami musimy współpracować.
Jeśli zauważymy wystąpienie oszustwa lub ataku komputerowego na archiwa elektroniczne, w których przechowywane są Twoje dane osobowe, zgodnie z prawem powiadomimy Cię w ciągu maksymalnie 72 godzin od wykrycia naruszenia bezpieczeństwa, A.N.S.P.D.C.P. (Krajowy Urząd Nadzoru Przetwarzania Danych Osobowych), właściwy organ państwa rumuńskiego upoważniony do zarządzania takimi incydentami.

Możemy ujawniać Twoje dane osobowe podmiotom i / lub osobom przez nas upoważnionym, zajmującym się dostarczaniem produktów, w tym przekazywaniem informacji handlowych.

Twoje dane osobowe mogą być również ujawniane zewnętrznym dostawcom plików cookie i podobnych technologii, zgodnie z opisem w Polityce plików cookie. W takich sytuacjach Twoje dane osobowe zebrane za pomocą plików cookies / podobnych technologii mogą być przekazywane do krajów trzecich (tj. Poza Unię Europejską), którym nie zapewniono odpowiedniego poziomu ochrony.

PRAWA OSOBY, KTÓREJ DOTYCZY
Bearings Services S.R.L. może zbierać i przetwarzać dane wprowadzone w serwisie, zgodnie z:

Prawo nr. 677/2001 Rumunii (zmieniona i uzupełniona) o Ochronie osób fizycznych w zakresie przetwarzania danych osobowych i ich swobodnego przepływu.
Prawo nr. 506/2004 w sprawie przetwarzania danych osobowych i ochrony prywatności w sektorze łączności elektronicznej.
Użytkownicy serwisu powinni mieć również świadomość, że od 25 maja 2018 r. Gromadzenie i przetwarzanie danych osobowych będzie odbywać się zgodnie z nowym rozporządzeniem UE o ochronie danych osobowych (2016/679), które będzie obowiązywać bezpośrednio we wszystkich krajach UE.

Każdy ma prawo wnieść sprzeciw, z uzasadnionych powodów, wobec przetwarzania jego danych osobowych. Prawo to może zostać odwołane w określonych sytuacjach przewidzianych przez prawo. W związku z tym nie można skorzystać z prawa do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych, jeżeli przetwarzanie jest obowiązkowe zgodnie z przepisami prawa.

Zgodnie z prawem przysługują Ci następujące prawa jako osoba, której dane dotyczą:

Prawo dostępu - umożliwia osobie, której dane dotyczą, uzyskanie od Bearings Services S.R.L. potwierdzenie, że dotyczące jej dane osobowe są przetwarzane lub nie, a jeśli tak, dostęp do tych danych i innych przydatnych informacji.

Prawo do sprostowania danych - możesz poprosić nas o niepoprawną zmianę Twoich danych osobowych lub w razie potrzeby uzupełnienie danych, które są niekompletne.

Prawo do usunięcia - możesz zażądać usunięcia danych osobowych w następujących sytuacjach:

nie są już niezbędne do celów, w których je zebraliśmy i przetwarzaliśmy;
wycofałeś zgodę na przetwarzanie danych i nie możemy ich już przetwarzać na innej podstawie prawnej;
dane są przetwarzane niezgodnie z prawem;
dane muszą zostać usunięte zgodnie z obowiązującymi przepisami.
Prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie, gdy podstawą przetwarzania jest Twoja zgoda, bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano do tego czasu.

Prawo do sprzeciwu - z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją, w której się znajdujesz, gdy przetwarzanie odbywa się na podstawie prawnie uzasadnionego interesu, a także do wniesienia w dowolnym momencie sprzeciwu wobec przetwarzania danych w celach marketingu bezpośredniego, w tym tworzenia profili.

Ograniczenie - pod pewnymi warunkami możesz zażądać ograniczenia przetwarzania Twoich danych osobowych.

Prawo do przenoszenia danych - w zakresie, w jakim przetwarzamy dane w sposób zautomatyzowany, możesz żądać od nas, zgodnie z prawem, udostępnienia Twoich danych w ustrukturyzowanej, często używanej i automatycznie odczytywalnej formie. Jeśli o to poprosisz, możemy przekazać Twoje dane innemu podmiotowi, o ile jest to technicznie możliwe.

Prawo do wniesienia skargi do Krajowego Urzędu Nadzoru nad Przetwarzaniem Danych Osobowych (ANSPDCP) oraz prawo do zwrócenia się do właściwych sądów.

AKCEPTACJA NINIEJSZEJ POLITYKI PRYWATNOŚCI
Wchodząc na stronę rulmentionline.ro i korzystając z niej, Twoje dane osobowe i wszelkie inne przekazane informacje mogą być przetwarzane i wykorzystywane przez Bearings Services S.R.L. we wszelkich działaniach i celach związanych z marketingiem, telekomunikacją, a także w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu firmy, polegającego na tworzeniu baz danych i korzystaniu z nich.

Ponadto, uzyskując dostęp do witryny i korzystając z niej, wyrażasz zgodę na otrzymywanie połączeń telefonicznych, SMS-ów lub e-maili w celu promowania produktów oferowanych przez platformę rulmentionline.ro i / lub za jej pośrednictwem. Jeśli nie zgadzasz się z warunkami korzystania z serwisu i danych osobowych Bearings Services S.R.L., masz prawo nie korzystać z tej strony.

AKTUALIZACJA DANYCH OSOBOWYCH
W przypadku zmiany danych osobowych, które nam przekazałeś lub jeśli dowiesz się, że posiadamy nieprawidłowe dane osobowe, skontaktuj się z nami pod adresem e-mail rulmentidevanzare @ gmail .com

Nie ponosimy odpowiedzialności za jakiekolwiek straty wynikające z nieprawidłowych, nieautentycznych, niewystarczających lub niekompletnych danych osobowych, które nam przekazujesz.

Aby uzyskać więcej informacji, zobacz stronę Polityka plików cookie i Warunki korzystania z tej strony platformy.

Super Precision Bearings używa COOKIES

Klikając „Tak, akceptuję” wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zainstalowanych w serwisie. Służą one do zapewnienia najlepszej możliwej wygody przeglądania.

Detale